Çakralar ve Doğal Taşlar
Çakralar ve Doğal Taşlar
Birçok yerde karşımıza çıkmaya başlayan, son zamanların trendleri arasına giren bazı konular vardır. Bunlardan birinin de çakralar ve doğal taşlar konusu olduğu aşikârdır. Bunların ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorsanız bu yazı oldukça uygundur.
İçindekiler
Çakra Nedir?
Çakra kadim dillerden biri olan Sanskritçe ‘de “tekerlek” anlamına gelmektedir. Bu ismi almasında Güneş’ in resmini ya da fotoğrafını gördüğümüzde onu bir tekerlek ya da disk gibi görmemiz etkili olmuştur. Bu şekilde Güneş’ e baktığımızda her ne kadar bir tekerlek ya da disk görsek de gelişmiş teleskoplar ile bakıldığında girdaplar halinde dönen enerji titreşimleri ve parlamalar olduğu görülür. Çakralarda tıpkı güneş gibi girdaplar halinde dönen enerjilerdir. Yani çakralar, vücudun enerji merkezleridir.
Çakra Kapanması Nedir? Kapalı Çakra Nasıl Açılır?
Var olduğumuz andan beri tüm anılarımız, topladığımız tüm bilgiler çakralarımızda depolanır. Vücudumuzda 7 adet çakra bulunur. Bunlarının her birinin yaşamımızı, bedenimizi, zihnimizi ruhumuzu yapılandırmaya etkisi vardır. Bir çakra yüksek titreşimde ise oradaki enerji özgürce akar. Fakat bir çakranın kapalı olması, oradaki enerjinin duracak kadar yavaş akması anlamına gelir. Çakra kapanmasının en önemli nedeni zihinsel ya da fiziksel gerginliklerdir. Ayrıca diğer bir önemli neden de olumsuz duygulardır. Bilhassa korku!
Bedenimizi, zihnimizi ve duygularımızı korkudan arındırmayı başarabilirsek enerji kendiliğinden özgürce akar. Her bir çakra için farklı çakra açma yöntemi olsa da genel olarak uygulanan pratikler reiki, yoga, nefes ve motivasyon çalışmalarıdır. Bunun yanında doğal taşlar da çakraların dengelenmesi de oldukça etkili bir yöntemdir. Şifalanmak için işe önce çakralarımızı tanımakla başlamalıyız. İşte çakralar ve doğal taşlar hakkında bilinmesi gereken en önemli bilgiler:
Çakraların Renkleri ve Anlamları
Her çakra farklı bir frekansta titreşim yayar. Bu nedenle onları temsil eden renkler de birbirinden farklıdır. 7 çakranın birbirinden farklı renkleri ve anlamları ise şöyledir:
- Kök Çakra: Kırmızı
- Organı iskelet.
- Omurganın en ucunda yer alır.
- Enerjinin en yoğun olduğu merkezdir.
- Elementi toprak
- Kabullenme yeteneği ve tutku burada kontrol edilir. Tutkunun nasıl sergileneceği kişisel deneyimlere göre değişir.
Fiziksel güvenliği ilgilendiren konularda “savaş ya da kaç” komutunu kontrol eder.
- Sakral Çakra: Turuncu
- Organı: bağırsaklar ve cinsel organlar
- Omurganın en alt ucu ile göbek deliğinin tam ortasındadır.
- Elementi sudur.
- İfade gücü, sezgiler ve yaratıcılık üzerinde etkilidir.
- Solar Pleksus: Sarı
- Organı. Karaciğer, pankreas ve sindirim sitemi organları.
- Yeri göbek deliğinin arkasıdır.
- Elementi ateştir.
- Akıl, kararlılık, özgüven, özsaygı, zihinsel cesaret konularında tesirlidir.
4. Kalp Çakrası: Yeşil - Organı kalp, akciğerler ve timüs bezidir.
- Göğsün ortasında yer alır.
- Elementi havadır.
- Sevgi, şefkat, ilişkiler ile ilgili duygu ve düşüncelerimiz bu çakrayı etkiler.
5. Boğaz Çakrası: Mavi - Organı boğaz
- Yeri âdem almasının bulunduğu alandır.
- Elementi eterdir
- Konuştuklarımızın gerçekliği, ihtiyaçları dile getirme, sakinlik konularından etkilenir.
6. Üçüncü Göz Çakrası: İndigo - Organı hipofiz bezi
- Yeri, alnımızda 2 kaşın ortasıdır.
- Duyusu altıncı histir. Sezgi yeteneği,
- İçeriye bize bakar çünkü her şey içimizdedir. Geçmiş, gelecek, kendimizle ayrışıklık, maddi dünyanın manevi dünya ile ilişkisini temsil eder.
7. Taç Çakra: Menekşe Rengi - Tüm duyular il ilişkilidir
- Organı epifiz bezidir.
- Elementi kozmik enerjidir.
- Başın üstünde ve tam ortada yer almaktadır.
- Maneviyat, ilahi rehberlik, güven ile ilgili konulardan etkilidir.
Çakraları Dengelemek İçin Kullanılabilecek Doğal Taşlar
Dengelenmeye ihtiyaç duyan çakralar ve doğal taşlar:
- Kök çakra için kullanılabilecek doğal taşlar bu çakrayı dengeleyecek taşlar siyah ve kırmızı renkteki taşlardır: Siyah akik, siyah oniks, siyah safir, kantaşı, dumanlı kuvars, kar tanesi, obsidyen, dalmaçyalı jasper, ateş akik, kırmızı kaplan gözü, kırmızı jasper, kırmızı lava taşı tercihler arasında yer almalıdır.
- Sakral çakra için kullanılabilecek doğal taşlar: Turuncu mercan, turuncu jasper, güneş taşı, sitrin, yıldıztaşı, bronzit, bakır ve Turuncu kalsedondur.
- Solar Pleksus çakra için kullanılabilecek doğal taşlar: Kehribar, ametrin, sarı apatit, sarı safir, kaplan gözü, altınberil, sarı yeşim, ay taşı, sarı kalsit gibi taşların kullanımı önerilir.
- Kalp çakra için kullanılabilecek doğal taşlargenelde yeşil ve pembe renkli taşlardır: Zümrüt, fuksit, garnet, yeşil onils, yeşil safir, yeşim, pemb esafir, pembe florit, altın, pembe opal, yosun akik, ceroit, yeşil kalsit, pembe turmalin, prehnit, ruti altlı kuvars, künzit, yeşil oniks, gül kuvars tercih edilebilir.
- Boğaz çakra için kullanılabilecek doğal taşlar genelde mavi renkli taşlar tercih edilmelidir: Mavi apetit, akuamarin, azurit, mavi kiyanit, sodalit, mavi safirin, mavi kaplan gözü, mavi topaz, mavi dantel akik, mavi kalsedon, mavi florit, mavi yıldız taşı, turmalin, turkuaz örnek verilebilir.
- Üçüncü göz çakra için kullanılabilecek doğal taşlar genelde çivit renkli taşlardır. Ametist, mor florit, lolit, safir sodalit, turmalin kuvars olarak sayılabilir.
- Taç çakra için kullanılabilecek doğal taşlar Ametrin, magnezit, sugilit, tanzanit, beyaz akik, beyaz safir, selenit, botsnova akik, charoit, berrak kuvars, elmas, altın, leopar deri jasper seçenkelr arasındadır.